Sukker og sødt

De fleste forskerne mener at inntak av særlige mengder sukker og sødt via diverse søtningsmidleer er direkte helseskadelig og forsurende for kroppen.

Dette hindrer ikke produsenter av kosttilskudd og såkalte energidrikker å tilsette store mengder syntetiske søtningsmidler. Det finnes over 30 søtningsalternativer, noen naturlige og noen syntetiske. Det meste av den ferdigmaten vi spiser inneholder store mengder sukker, som de fleste mener er skadelig for kroppen.

Salt og mineraler

Vi må ha natrium i oss, men ikke iform av vanlig koksalt, da vanlig koksalt er frarøvet alle de andre mineralene og sporstoffene. Får vi for lite kalium og magnesium i oss vil det fort bli problemer med hjerte og sirkulasonen.

Dagens hvetemel og kornprodukter

Mange er enige om at dagens hvetemel er rimelig usundt pga, stor økning i innholdet av gluten og stivelse, samt rester av glyfosfat. Gluten på latin betyr lim og virker betennelsesfremmende på fordøyelsen noe som medvirker sterkt til allergier. ikke så mange er klar over at kornprodukter inneholder antistoffer som fytinsyre. Fytinsyra virker demieraliserende og drmed forsurende på kroppen, da den binder seg til viktige basemineraler i fordøyelsen. Vid riktig tilberedning av kornprodukter får vi bort det meste av fytinsyra og en usunn kornblanding eller et usundt brød blir kjempesundt. Nesten alle i Norge inkludert  de fleste økobakeriene er ikke klar over dette.

Fett er både sundt og usundt

Kroppen vår og ikke minst hjernen må ha nok fett for å fungere optimalt. Faktisk får de fleste for lite sundt fett i seg. Her strides mange om hva som er sundt fett. Blir det sundt fett av moderne produksjon av fiskeoljer produsert under høy temperatur og opprinnelig av harske råvarer? Disse oppkoka matoljene er det sundt? Mettet fett fra smør fra kua var en synebukk for oppblomstring av hjerte og karsykdommer for noen tiår siden, helt til man oppdaget synderen, margarinproduktene. Endret produksjonsteknologi sies å ha gjordt margarinproduktene bedre. Det de fleste er enige om er at transfett, som er industrielt fremstilt fett under høyt trykk og høy temperatur, er en risiko for både hjerte og karsykdommer og for kreft.

Økologisk mat kontra konvensjonelt dyrket mat?

Ved å spise mere økologisk mat får vi mere næringstoffer og mindre giftstoffer i seg, det er også de fleste forskerne enige om. Dessuten er de fleste enige om at økologisk dyrking er bedre for jorda og for miljøet.

Tilberedning av maten

Ved siden av å velge feil matvareer tilbereder de fleste maten veldig feil. Kunnskapen om matlaging er nesten borte. Her trengs mange kostholdskurs/matlagingskurs.

Andre helsefaktorer

Oppblomstring av asma og allergier har også andre årsaker enn dårlige kostvaner og bivirkninger av medisiner/vaksinering.

Dårlig inneklima, som  en følge av for tette boliger og negativ stråling fra mobiler, data, Wifi, parabol, TV, strøm målere, spiralmadrasser ol. har ogaå medføret mange helseproblemer og søvnløse netter.

Og til slutt, tar vi ikke hensyn til syre-basebalansen og hva vi drikker bommer vi på det viktigste ifølge gammel og nyere forskning.