Ren Mat – Basisk mat

Helsetilstanden i Norge

Norge blir kåret til verdens rikeste land og verdens beste land å bo i, men hvor friske er vi? Vi tok en rask sjekk og fant ut følgende.

Normenn er i verdenstoppen på følgende helsplager:

Diabetis, kreft, hjerte og karlidelser, fedme, osteporose, tretthet/ME, beinbrudd, beintetthet, alzheimer, senilitet, kroniske smerter, gikt, fibromyalgi, revmatisme og uførerygd.

  • 20% mener de ikke tåler maten de spiser og som mattilsynet mener er trygg
  • 40 – 70% av all kreften mener Svenske forskere har en sammenheng i kronisk feilernæring og giftstoffer vi inntar.

Ren og næringsrik mat – Basisk mat

Mange tror de spiser sundt uten å være klar over hva de egentlig spiser for noe. Våre kosthold består mere og mere av bearbeidet industrimat med høyt innhold av sukker og lette karbohydrater, som er både syredannende og blodsukkerøkende. Mange har også erstattet vann med surt mineralvann eller kaffe. Resultatet blir mye syre og lite base noe som fort kan medføre helseproblemer som overvekt, utmattethet, smerter i bla. sener, muskler og ledd, sirkulasjonsproblemer, fordøyelsesproblemer  mm. Ekspertene på syre-basebalansen er klare på at forsuring av kroppen påskynder aldringen og er involvert i de fleste degenerative helseprosessene. I bloggene og i kommende blogger og bøker blir det mye fokus på syre-basebalansen og hva som er basisk og hva som er syredannende mat, samt enkle måter å få et baseoverskudd på.

Bruk av kunstgjødsel og plantevernmidler/pestisider

Mesteparten av våre matvarer er dyrket såkalt konvensjonelt, dvs det er anvendt kunstgjødsel og plantevernmidler. Resultatet blir da matvarer med mindre næringsverdi og med mye rester av plantevernmidler. Baserer vi kostholdet vårt hovedsakelig på slike matvarer  får dette etter som tiden går store følger for vår helsetilstand. Vi blir både underernært og forgiftet med dertil helseplager. Det forskes minimalt på coctaileffekten av alle disse plantevernmidlene.

Bruk av konserveringsstoffer/E-stoffer i tilberedningen av maten

Når maten deretter oftest blir ytterligere ødelagt med feilaktig tilberedning og tilsetning av skadelige tilsetningsstoffer/E-stoffer sliter kroppen. Det meste av industribearbeidet ferdigmat inneholder alt for mye unødvendige E-stoffer, som foreksempel smaksforsterkere og aluminiumssalter, som brukes i tilberedningen og ikke bøhøver å stå i ingridienslista. Dessuten tilsettes hvetemel, salt og sukker som fyllmasse.

Mange tror de spiser foreksempel fiskegrateng, mens de i virkeligheten spiser en oppvarma fyllmasse uten næringsstoffer. Samtidig forstår ikke mange hvorfor de blir halvsyke eller alvorlig syke. Det skal mye til å holde seg frisk på den maten mange i dette landet spiser og som de tror er et sundt Norsk kosthold.

Referanser

Det finnes mye informasjon og vitenskapelige referanser på ovenfornevnte temaer på nettet, vil  blandt annet henvise til sakelige bøker og hjemmesider som: «Sannheten på bordet» av Niels Chr. Gelmeuyden og hjemmesiden og boka til Vani Hari på www.foodbabe.com

Kurs

Vi vil avholde egne kurs om mat, kostholdsveiledning og tilberedning av mat. Katharina Ager-Wick er utdannet ernæringsfysiolog og Glenn Ager-Wick har over 30 års erfaring som naturterapeut hvor det har vært mye fokus på kosthold og ernæring.

Les mere om våre kurs under kapitelet kurs.

Produkter

Vi selger foreløpig ikke matvarer, kosttilskudd eller supermat produkter på nettet, men kun to ozon-rensere, som har til hensikt og rense først og fremst frukt, bær og grønnsaker, samt fiskemat, kylling og kjøtt.

Mer info om disse ozon-rensere finner du ved å klikke deg inn på vår nettbutikk.