Andre faktorer som påvirker vår helse

Kjemikalier i rengjøringsprodukter

Det er mer enn rent vann, ren mat og frisk luft som er viktig for god helse. Vi er blitt storforbrukere av kjemikalier  privat og på arbeidsplassen. Vi rengjør huset med sterke kjemikalier, og vasken/klesvasken blir vasket med kjemikalier. Det er viktig at vi ikke eksponerer huden direkte med for mye kjemikalier og at vi bruker alt i moderate mengder. Kan vi finne erstatninger til kjemikalier i rengjøringen bør vi gjøre det.

Vi selger magnetballer, som kan kjøpes under produkter og delvis erstatte vaskepulver, men bare delvis.

Når tøyet er direkte skittent må en imidlertid bruke litt skånsomt vaskepulver.

Kan vi bruke alternative rengjøringsprodukter?

Mange bruker både 7% Eddik, sitronsaft og natron som erstatning til dagens vaskemidler. Her kan hver enkelt prøve seg frem og finne sine favoritter.

Det finnes også endel selskaper som spesialiserer seg på å produsere giftfrie vaske/rengjøringsprodukter. Dette vil vi komme  tilbake til når vi har testet ut flere merker.

Hva med sepe, shampoer, hudkremer, sminke, deodoranter?

Stort sett alle deodoranter inneholder bla. aluminiums-salter, som er en av helse vertingene. Å fjerne naturlig kroppslukt er det mange som må betale med mye helseplager som resultat. Her finnes mange artikler på nettet ved å google aluminiums-salter. Alt vi ellers tar på huden som hudkremer og sminke bør ellers være av en kvalitet som er så ren at vi kan spise kremene, da alt vi tar på huden absorberes av blod og celler. Toksiske kremer kan da fort avsløres i blodet. På samme måten er det med seper og shampoer, som også bør være så naturlige som mulig.

Her er det en voksende utvalg av naturlige økologiske produkter, som vi vil komme nærmere tilbake til.

Hva med kjøkkenredskaper, gryter og stekepanner til matlaging?

Mange tror de lager sunn giftfri mat, men d e bruker gryter og stekepanner som ikke er av naturbasert materiale og det samme er ofte tilfellet med redskapene vi rører kokende mat med. Tidligere anvendte man tresleiver, jern og stålgryter, men det har endret seg. Da mye av disse unaturlige kjøkkenredskapene avgir fremmedstoffer til maten bør vi styre unna disse og ta frem den gamle tresleiva og de gamle jern og stålgrytene.

Hva med psykiske faktorer, traumer, tanker, ord og genetiske faktorer?

Tidligere var den mest utbredte oppfatningen at vår arv og derigjennom våre gener var den primære faktoren til god eller dårlig helse. Dette er blitt mye mere nyansert nå. De fleste er enige om at kostholdet er en viktig faktor for vår helse. Videre er det kommet frem at vår luft og vår eksponering for stråling også påvirker helsen. Men det er også forskere idag som mener å kunne dokumentere at tanker og ord påvirker genene og kan gjøre oss friskere eller sykere. Videre kan traumer virke som en blokkering for et godt helbred og negative holdninger likeså.

En dog ord kan påvirke vann og det kan man bevise med spesielle bilder av drikkevannet. Velsigner man drikkevannet blir det flotte vannkrystaller, men banner vi til drikkevannet skjer det motsatte. Hvilke konklusjoner vi kan trekke av dette får bli opp den enkelte.

Vi vil komme tilbake til egne kurs vedrørende flere av disse helsefaktorene.

Hva med mosjon og trening?

Selvfølgelig kan vi ikke skrive om helsefaktorer uten å ta med en viktig faktor som mosjon og trening. Her er skrevet masse og forsket masse. Treningsformer som øker muskelmasse, oksygenopptak, styrker organer og hormoner er det forsket mye på og det foreligger masse god dokumentasjon. Det er aldri for seint å begynne å trene og vi har eksempler på mennesker som begynte å trene regelmessig i høy alder og som har stort helsemessig utbytte av treningen. Noen er over 100 og i full aktivitet på treningsstudioet og ute i marka. Det å trene var tidligere noe som var for ungdommen, men det er kanskje for de eldste det er viktigst.

Her vil vi også komme med mye mere stoff, kurs og konsultasjoner om konkrete helsetips for spesielle helseplager, samt relevant kosthold tilpasset den enkelte.