Syre og Basebalansen

Forsuring skaper tidlig aldring

Mange av oss er forsuret, for toksiske og dehydrert uten av vi er klar over det selv. Vi spiser piller for smerter i hode, muskler eller ledd, men i virkeligheten skulle vi ha hatt basisk drikkevann. Vi kan også være trøtt, sulten eller kvalm og det kan være forårsaket av forsuring i kroppen vår.

Vårt moderne kosthold basert på raffinert industribearbeidet mat tilsatt mange kjemikalier/toksiner hvor vi også spiser for mye kjøtt, hvitt mel, sukker og sukkerholdige drikker gir en sur restingrediens. Omvendt gir naturlig dyrket frukt, grønnsaker, nøtter og frø en alkalisk restingrediens. Når vi videre eksponeres for toksiske drikker, forurensning i lufta både ute og inne, mye stress og ellers toksiske kjemikalier fra rengjøringsmidler, kremer og seper medfører alt dette et stort forbruk av bicarbonater og etter hvert hvor kroppen ikke lenger klarer å produsere nok bicarbonater vil vi oppleve en ytterligere forsuring av våre celler og vårt blod. Blodet kan ikke være surere enn en pH på litt over 7 og for å holde pH en i blodet høyt nok lagrer kroppen flytende sure avfasllstoffer om til faste som urinsyre, fettsyre, kolestrol etc. Dette lagres i blodårer og andre steder i kroppen. Blodårene får avleiringer, sirkulasjonen blir tregere og muskler og ledd stivere og fort betente. Giftstoffer og syrer lagresm i større menmgder etter hvert som tiden går og skjelettet og organene tappes for mineraler. Det er en grunn til at mange helseeksperter mener forsuring skaper tidlig aldring.

Kroppen vår trenger hjelp og vi må gjøre noen endringer for å komme ut av en negativ spiral. Desto større mengder vi spiser av mat som virker forsurende på oss og desto mere forurensning og stress vi eksopneres for desto mer forsuret blir cellenes avfallsstoffer. Når vi da isteden for å drikke nøytralt og helst basisk vann inntar søte leskedrikker, søte sportsdrikker eller store mengder kaffe lager vi syreoverskuddet enda større.

Noen årsaker til forsuring av vår kropp, noe som vil ødelegge vår syre base balanse og etterhvert vår helse.

Mye bearbeidet industrimat, kjemisk sprøyting og tilsetningsstoffer, for mye kjøtt, for mye hvitt mel, sukker og raffinert kokesalt kun inneholdende natrium cloor, for mye eller for lite mosjon, dårlig innklima/inneluft, stress og andre miljøfaktorer. Redusert lever, nyre eller lungefunksjon medvirker selvfølgelig også til forsuring av kroppen, da avgiftningen og oksygenopptaket blir redusert.

I dagens industrialiserte verden går vi heller nesten aldri barfot i naturen,og får dermed  ikke i oss jordens negativ ladede atomer, som er en viktig kilde til å syrenøytralisere kroppen vår, Snart kommer Helseterapi med nye jordingsprodukter og vi jobber med utviklingen av noe helt nytt vedrørende jording som vil sj sjokkere og revulosjonere. Vi har allerede et utvalg av megnetprodukter og luftrensere med negative ioner, samt produkter for strålebeskyttelse.

Når kroppen vår ikke får tilført nok basemineraler og grønt i maten, ikke basisk vann, lite negative ioner og vi blir stråleutsatt samtidig som vi ikke får jordet kroppen da tappes kroppen vår for bicarbonater og basemineraler. Ved økende forsuring og forgiftning av vår kropp blir det grobunn sykdom. Mange oppdager at de kan faktisk bli bedre med  å innta  1 – 2 liter sundt og lett basisk drikkevann hver dag.

Noen helseplager/sykdommer som en følge av forsuring.

Uren hud, eksem og psoriasis, fordøyelsesproblemer som opplåsthet, diaree og forstoppelse, asthma, allergi og matvareallergier, lav energi, trøtt og utmattet, dårlig immunfortsvar, kronisk forkjølet, bronkitt og hoste, alle typer soppinfeksjoner, kreft, hjerte og sirkulasjonsproblemer, muskel og leddsmerter, psykiske lidelser, manglende sex lyst og impotens, lærevansker og hukommelsesproblemer mm. Med disse helseplagene prøver kroppen å fortelle oss noe, som det ikke er lurt å ignorere.

Hvordan får vi syrenøytralt eller basisk drikkevann?

Det er flere måter å få basisk vann på. Det enkleste og rimeligste er å tilføre 0,5 gram Healthy Water eller en pose vivatap til 1 – 2 liter drikkevann i en flaske eller en mugge.. Rist eller rør rundt og la vannet stå i ca 5 minutter før du drikker vannet. Nå får du et sundt, vitalt og litt basisk drikkevann med pH på mellom 7.5 og 8,5 på de fleste vann. For å oppnå baseeffekt på drikkevannet kan du også tilsette litt natron, som inneholder natriumbicarbonate til drikkevannet. Hvor rent, sundt og mineralberiket dette drikkevannet blir er det delte meninger om. Hvor basisk er avhengig av hvor mye natron vi tilsetter og hvor rent er avhengig av vannets kvalitet på forhånd. Like enkelt er det å anvende vår Alkaline pinne og la den ligge i en flaske med vann. Allerede innen 5 -10 minutter er pH-verdien steget til over 8. Man kan også anvende en alkaline termos med tilsvarende rense og mineralfilter og også her på kort til få en pH verdi som er basisk på ovr 8.Med Alkaline pinne og termos får man et både renere og sunnere drikkevann og de er lette og ta med seg på tur. Videre kan man installere en enkel waterionizer til hjemmebruk. Her renses drikkevannet i flere filteret før det går igjennom en elektrolyse og baseiske og sure mineraler skilles ut i hver sin ledning. Her kan man få den pH- verdien man vil mellom 4 og 10. Dette er rent , vitalt og basisk drikkevann som er godt for helsa og avgiftning av kroppen.  Man kan også gjøre følgende: Rense drikkevannet med ozonapparat, omvendt osmose eller kullfilter, for deretter å vitalisere vannet og tilføre basemineraler med Healthy Water.. Da får man rent vitalt drikkevann som er alkalisk/basisk. Mange tilsetter litt sitron til et glass vann de gjerne drikker før frokost. Det er sundt og rensende og virker faktisk basisk på kroppen tross i at sitronen er sur, men anvend en øko sitron..

Hvorfor virker basisk vann gunstig på mange sykdommer? 

Når vi drikker basisk vann med høy pH stresses i gang mavesyreproduksjonen i mavesekken. Magesyre kan ikke produseres uten at også bicarbonate blir produsert. Bicarbonat blir skilt ut i blodbanen og renser blodet og kroppen for bla. gammel urinsyre og andre avfallstoffer .Bicarbonatproduksjonen avsyrer og avgifter kroppen og er en viktig faktor for å  gjenopprette syre og basebalansen, som er helt vesentlig for å ha en god helse til vi er lang over 100 år. Ved god syre basebalanse i kroppen er det grunnlag for god helse, god blodsirkulasjon og et godt velfungerende immunforsvar.

Hvordan vi forsurer kroppen vår med dårlige matvarer står det mye om i vår bok «Du kan bli mye friskere og det er enklere enn du tror» og i del 2 av denne boka som kommer ut i 2016 vil vi skrive mere om viktigheten med hva vi drikker for å holde kroppen i syre basebalanse, noe selv de fleste helse eksperter har problemer med.